Stor glede – Blå Kors får fornyet tillit av Helse Sør-Øst

Anita Ellefsen

Etter å ha fått fornyet tillit fra Helse Sør-Øst har Blå Kors klinikkene ved ny avtale inngåelse nærmere 100 flere døgn plasser og over 4000 flere polikliniske behandlinger årlig. 


Det er et stort anbud Blå Kors nå har vunnet. Anbudet omfatter totalt seks lokasjoner med 226 døgnplasser og 15 700 polikliniske behandlinger årlig. Dette er en stor økning på begge områder. Blå Kors sin vurdering er at innretningen av helsetjenester fremover blir god og vil gi flere helsehjelp. 

– Vi er så glade for tilliten vi igjen har fått fra Helse Sør-Øst. Vi opplever at vi har klart å levere både på kvalitet og pris i tråd med hva Helse Sør-Øst har etterspurt.

Anita Ellefsen, divisjonsdirektør for Blå Kors behandling

Innholdet i avtalen

I avtalen Blå Kors nå har fått tilbud om ligger både langtids- korttids- og poliklinisk behandling for samtidig rus- og psykiske lidelse og annen avhengighetsproblematikk som spilleavhengighet. Tilbudet vil variere noe på de ulike lokasjonene.

– I tillegg er vi veldig glade for at vi får videreført vårt tilbud til gravide og pasienter med små barn i Skien. Et faglig godt og viktig tilbud med spisskompetanse som vi har vært redde for å miste, sier Ellefsen.

Klinikkene som er omfattet

Klinikkene til Blå Kors som er omfattet av anbudet er Blå Kors klinikk Skien, Blå Kors klinikk Loland, Blå Kors klinikk Innlandet som ligger på Toten, Blå Kors klinikk Oslo sentrum og Blå Kors klinikk Oslo vest.

Frem til nå har vi hatt 140,2 døgnplasser årlig som nå økes til 226 og 11 382 polikliniske behandlinger årlig, som økes til 15 700.

For klinikken vår i Skien betyr det en økning til 120 døgnplasser og 9 000 polikliniske behandlinger årlig.  

Loland vil få økt sine døgnplasser til 40 plasser.

Innlandet øker sine plasser til 40, hvorav de tidligere bare var for menn, nå er det for begge kjønn.   

Oslo vest øker til 26 plasser og Oslo sentrum øker sin polikliniske virksomhet til 6 700 fra 6 317.

Helsetilbud av høy faglig kvalitet

– Jeg er stolt av lagarbeidet de ansatte ved klinikkene har utført. Engasjementet har vært stort for å gi menneskene vi arbeider for god helsehjelp videre. De ansatte har lagt ned mange arbeidstimer for å finne gode og solide løsninger på utfordringene som har ligget i anbudsutlysningen. Det er mange endringer som skal på plass, så det er virkelig nå jobben begynner, sier Ellefsen.

Blå Kors sin vurdering er at innretningen av helsetjenester fremover blir god og vil gi flere helsehjelp, tilbudene vil bli mer individuelt tilpasset og med høyere faglig kvalitet. Noe vi er glade for å bidra til. Vi ser også frem til videre god samhandling både med øvrig spesialisthelsetjeneste og kommunene.

Blå Kors største ideelle aktør på rusfeltet

Blå Kors er den største ideelle aktøren innenfor rusbehandling i Norge i dag. Tilbudene drives innenfor spesialisthelsetjenesten på oppdrag fra det offentlige, gjennom tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB). Blå Kors har avtale i alle de fire helse regionene. Den første rusbehandlingsklinikken i Skandinavia, Blå Kors klinikk Innland ble opprettet på Eina utenfor Toten i 1909.

Alle Blå Kors klinikker