Det er 4 treningstimer i uka og 1 turdag. På turdagene prøver vi å komme oss ut, helst i skog og mark med bålkos og prat. Programmet er obligatorisk, og man skal ha gode grunner for ikke å møte til trening.
Effekten av aktivitet i behandling
Ruspasienter er ofte mer inaktive enn normalbefolkningen, spesielt i rusperioder. Dette medfører dårligere fysisk helse. Undersøkelser viser at ved systematisk trening, vil den fysiske helsen øke opp mot normalbefolkningen. Vi tenker at fysisk aktivitet gjør det lettere å holde seg rusfri.
Studier viser også at det å trene jevnlig kan gi reduksjon i russuget, i tillegg til at folk føler seg bedre og får mindre symptomer på angst og depresjon.
Mulighet for mestring
Fysisk aktivitet gir mulighet for å mestre livet sitt og påvirke sin følelsesmessige tilstand. Å være rusfri i behandling er en annen ting enn å fortsette etter utskrivelse. Mange trenger et nytt nettverk, nye aktiviteter å drive med, i tillegg til å opprettholde rutiner og mestre alle utfordringer alene.
Det er derfor viktig å etablere rutinene i behandling, men det er også viktig å tenke utskrivelse mens pasienten er innlagt i døgnbehandling. Fysisk aktivitet er et trygt tilbud som er enkelt å implementere.
Dette sier våre pasienter:
- «Man blir ikke frisk uten, rett og slett»
- «Man blir en bedre original av seg selv»
- «Godt treningsrom, godt utvalg»
- «Merker hvor glad jeg er når jeg er ferdig med treningsøkten»
- «Viktig at dere ansatte motiverer/pusher på. Bra at det er obligatorisk»
- «Viktig for hjernefunksjon/aktivitet for å klare og bli frisk i kroppen»
- «Føler mestring»
- «Samlet på en annen måte når vi er på tur sammen. Vi opplever noe felles»
- «Viktig at vi kommer oss ut i skogen på turdagene»
Kontaktskjema for henvendelser
Legg igjen kontaktinformasjonen din og vi kontakter deg.