Fullt hus på populær Blå Kors-basar

Oppslutningen om basaren som Blå Kors i Vennesla gjennomførte i helgen, viser med all tydelighet hvor sterkt Blå Kors-arbeidet står i kommunen.

Av Ivar Eidsaa

– Dette er en stor og viktig dag for Blå Kors her i Vennesla, forteller Hilde Kvalheim.

Faktum er at Blå Kors i Vennesla har drevet et godt og omfattende arbeid gjennom mange, mange tiår, og spesielt speiderarbeidet har stått sterkt. Basaren har vært en viktig kilde til å skaffe midler til driften.

Basaren har vært arrangert svært lenge. Tidligere var det dem som var med i Blå Kors-foreningen i Vennesla som stod for planlegging. og gjennomføring.

Hilde Kvalheim
Hilde Kvalheim i full gang med å dele ut gevinster til heldige vinnere.
Gevinster
Næringslivet i Vennesla bidro med masse flotte gevinster.

Egen basarkomite

Da disse ønsket avløsning, var det Blå Kors-speideren i Vennesla som tok over ansvaret. For å sikre en god planlegging og gjennomføring er det blitt opprettet en egen basarkomite bestående av tre personer med Hilde Kvalheim som leder, hvor disse har jobber med basaren gjennom hele året.

– Det er fordi basaren er så stor, sier hun selv, og på selve basardagen er det speiderlederne og mange foresatte som er aktivt med.

Og mange ønsker å bidra på sin måte for å sikre midler til driften. Allerede noen minutter før basaren startet kl 12, var det bare et fåtall av de 350 utsatte stolene hvor det ikke satt noen. Da rundene med salg av loddårer kom i gang, var det mange som ville kjøpe, så mange at møteleder Trond Kvalheim måtte be de fremmøtte om ikke å kjøpe for mange lodd av gangen, ellers ville ikke loddårene rekke rundt til alle bordene hvor det ble solgt loddårer.

Loddsalget på Blå Kors-basaren gikk virkelig unna
Loddsalget på Blå Kors-basaren gikk virkelig unna
Kjell Gunnar Hammen og Gunnar Moseidjord
Kjell Gunnar Hammen fra kulturstyret i Vennesla kunne overrekke en plakett til Gunnar Moseidjord som en takk for det arbeidet som Blå Kors driver i Vennesla.

Godt salg

– Salget av loddårer har gått over all forventning, alle de 8.625 loddårene ble solgt i løpet av ettermiddagen, sier Hilde Kvalheim.

I tillegg var det solgt på loddbøker, med en lang rekke flotte gevinst. I kafeen gikk salget av kaker og annet kaffegodt virkelig unna, og da dagen var over, kunne en glad og litt sliten Hilde Kvalheim fornøyd konstatere at gjennomføringen hadde vært særdeles god.

– En stor takk til alle som har lagt ned en flott jobb med gjennomføringen.

Hilde Kvalheim

– Vi er en fin og sammensveiset gjeng med flotte foreldre og barn som stiller opp og deltar. Deres innsats betyr all verden, sier hun videre.

– Vi hadde heller ikke oppnådd det vi har uten et næringsliv i Vennesla som virkelig har stilt opp og bidradd med mange flotte gevinster.

Trond Kvalheim ledet basaren på en god måte.
Trond Kvalheim ledet basaren på en god måte.

– Å være seg selv

Hilde Kvalheim har vært med i speiderarbeidet i Blå Kors siden hun var ni år.

– Vennskapet vi knytter her er unikt. Vi er på mange turer og leier i sammen, og da lærer vi hverandre godt å kjenne. Respekten for andre er en av verdiene som står sterkt. I speideren er det ikke krav om at du må løpe så så fort, skyte mål, eller være god i en idrett. Her kan alle komme og få være seg selv, noe som er veldig bra i en tid som kan være tøff for mange barn og unge, sier Kvalheim.

Hun streker under at Blå Kors-speideren i Vennesla er for alle som ønsker å ha det gøy og lære nye ting, hvor en speider vil være med på morsomme aktiviteter som friluftsliv, overnattinger, håndverk og mye mer.

Den enkelte lærer verdier som samarbeid, respekt for naturen og selvstendighet.

– Blå Kors speider i Vennesla er en inkluderende gruppe som ønsker å gi alle barn og unge muligheten til å delta uavhengig av bakgrunn og forutsetninger, sier Hilde Kvalheim.

Senest oppdatert: 21.10.2024