Julie Fossum Anderssen

Julie Fossum Anderssen: – Et utrolig givende arbeid

Det gir svært mye tilbake å jobbe her. Jeg gleder meg hver dag til å gå på arbeid. Det sier Julie Fossum Anderssen som har tiltrådt som miljøterapeut i Blå Kors gatenært.

Av Ivar Eidsaa

Blå Kors gatenært har et bredt spekter av tilbud til personer som har utfordringer med rus. Mange står i en krevende livssituasjon, hvor Blå Kors gatenært kan spille en rolle slik at den enkelte kan kjenne på økt mestring og mening i hverdagen.

I tillegg til en lang rekke aktiviteter, har Blå Kors gatenært også en egen kafe i Festningsgaten hvor det serveres måltider og hvor det skjer mye sosialt. Også flere av aktivitetene som tilbys har sitt utgangspunkt herfra.

– Jeg har begynt som miljøterapeut ved Blå Kors gatenært.

Julie Fossum Anderssen

Stillingen innebærer at hun er med og arrangerer en lang rekke aktiviteter, hjelper dem som trenger en håndsrekning opp mot Nav i forhold til søknader, eller er til stede for dem som trenger en prat.

Åpning av Blå Kors gatenært i Kristiansand
Blå Kors gatenært får gjerne 70-80 besøk i løpet av dagen.

– Før jeg begynte i Blå Kors gatenært hadde jeg jobbet ti år innen ulike kommunale tilbud. Jeg hadde vært her og sett hva Blå Kors har fått til, og ble imponert over den kjærligheten de viser deltakerne, de aktivitetene som gjennomføres og det gode fokuset de har på brukermedvirkning, forklarer Julie Fossum Anderssen. Hun er utdannet sosionom og har tatt videreutdanning innen rus, psykose og relasjonsarbeid.

Hun kom fra Tandem, et kommunalt tilbud, hvor hun jobbet som oppfølger. Før dette arbeidet hun i kommunale nødboliger.

– Jobben her i Blå Kors er utrolig givende. Jeg gleder meg til å gå på arbeid. Alle brenner for oppgaven og er engasjerte i forhold til det vi holder på med. Det er sterkt å være en del av et arbeid som berører så mange. Det er mange, og det er alltid en historie som ligger bak og som gjør at livet blir slik det blir for den enkelte, seir hun.

Senest oppdatert: 06.09.2024