Sommerfest med «Blå Kors-familien»

Årets sommerfest ble i år arrangert i en fullspekket Storsal hos Blå Kors i Posebyen. Nærmere 200 gjester av ansatte, Tidgivere, deltakere og samarbeidspartnere kunne nyte god mat, god musikk og gjeve priser.

Årets konferansier, Knut Are Jølstad fra Blå Kors barnas stasjon, sørget for at stemningen var på topp fra første minutt, og brukte blant annet sine teknikker fra arbeid med familier til å sørge for at det var «tommel opp» hos samtlige gjester.

Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand, formidlet hjertevarme ord til ettertanke og minnet forsamlingen på den lange og gode historien til Blå Kors i byen.

Martin Wikstøl med band var kveldens musikalske innslag og holdt en solid minikonsert med egne tolkninger av kjente slagere fra de siste tiårene.

Et høydepunkt under sommerfestene er kåringer av forskjellige priser, hvor enkeltmennesker og samarbeidspartnere blir hedret.

I år ble følgende priser delt ut:
Årets Tidgiver,
Årets Stayer,
Årets Medmenneske og
Årets Samarbeidspartner.

Heder til en handyman

Kjetil Lund og Marita Vetås
Marita Vetås har overrakt prisen som Årets Tidgiver til Kjetil Lund.

Han er Blå Kors sin handyman. Nå har Kjetil Lund fått utmerkelsen Årets Tidgiver for sin utrettelige innsats for Blå Kors Kristiansand.

– Du har over flere år gitt av din tid til Blå Kors. Du er driftig med både hammer og drill, malerkosten når det trengs, og du finner alltid en lur løsning når problemene melder sin ankomst, sa tidgiverkoordinator Marita Vetås da hun delte ut prisen til Lund.

– Du beskrives av dine nærmeste medarbeidere som faglig dyktig, og nesten litt irriterende god til å beregne riktig, la hun til.

Hun beskrev også Lund som en mann med mye humor og glimt i øyet.

Arne Olaf Foss – en trofast stayer i flere tiår

Arvid Solheim, Arne Olav Foss og Wenche Tønnessen
Arvid Solheim og Wenche Tønnessen kunne overrekke prisen som Årets Stayer til Arne Olaf Foss.

I flere tiår har Arne Olaf Foss lagt ned en stor innsats for Blå Kors Kristiansand. For dette ble han kåret til Årets Stayer da Blå Kors Kristiansand gjennomførte årets sensommerfest.

– Det er ekstra stor stas å kunne overrekke deg prisen som Årets Stayer. Du er også Tidgiver i arbeidet vårt, og du har gjennom dine mange år på en så god måte praktisert visjonen vår «I sentrum står et menneske», sa daglig leder for Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim, da han overrakte prisen til Arne Olaf Foss.

Hver lørdag samles en gjeng på over hundre personer til møter og hyggelig samvær, et arbeid som i flere år har vært ledet av Arne Olaf Foss.

– Vi er frimodige på at vi er en ideell kristen organisasjon. Vi har et verdisett i bunn som gjør at det blir naturlig å sette det enkelte mennesket i sentrum, slik visjonen vår uttrykker det. Det er viktig for mange at vi har den troen vi har. Holdningen med å vise hjertelag, ha god kunnskap og kraft, den kraften som kommer innenfra som egenkraft, men også den som kommer i fra himmelen, har alltid preget deg, Arne Olaf, sa Solheim.

Han viste videre til at Blå Kors-foreningen i tillegg til lørdagsmøtene også møtes på tirsdager og torsdager, og at arbeidet har vært drevet i flere tiår.

Åpen, varm og mye omsorg

Marie Vågenes (t.v) og Synnøve Roland.

Synnøve Roland, virksomhetsleder for Blå Kors ferier, fikk prisen som Årets Medmenneske da sensommerfesten til Blå Kors Kristiansand gikk av stabelen.

– Du er helt unik i hvordan du bryr deg om dine medmennesker. Du viser en omsorg, omtanke og kjærlighet til alle du møter og du klarer å se hver enkelt på en helt spesiell måte, sa HR-leder, Marie Vågenes, da hun delte ut prisen.

– Du gir alltid den ekstra oppmerksomheten, komplimentet eller omsorgen til ansatte, Tidgivere eller samarbeidspartnere, og ikke minst til deltakerne. Du har en egen evne til å se hva mennesker rundt deg trenger, og du ønsker ut av din trygghet, godhet og varme, noe veldig mange av oss har fått kjenne på, slik at vi kan være den beste utgaven av oss selv, fremholdt Vågenes.

– Du er også en raus leder og vil alltid det beste for dine medarbeidere, sa Marie Vågenes.

Årets samarbeidspartner: ASKO AGDER

Geir Ove Næss og Trond Furseth
Trond Furseth (t.h) kunne overrekke prisen som Årets samarbeidspartner til Geir Ove Næss fra ASKO Agder.

– «Årets samarbeidspartner» er en pris hvor vi ønsker å uttrykke vår store takknemmelighet til en bedrift eller organisasjon som tar samfunnsansvar og bidrar til at Blå Kors kan skape mestring og mening for flere mennesker, fremholdt Trond Furseth fra Blå Kors da prisen skulle overrekkes.

Han trakk fram at årets mottaker av prisen er en stor bedrift som har betydd mye for Blå Kors Kristiansand, og som Blå Kors har hatt et meget godt samarbeid med gjennom flere år.

Bedriften har spesielt utmerket seg ved at ASKO AGDER de to siste årene alene har tatt kostnadene for to sommerferieuker for over hundre barn og foreldre, gjennom Blå Kors ferier. I tillegg har mange ansatte fra bedriften stilt opp som Tidgivere med lønnet permisjon på disse feriene.

– Vi er svært takknemlige over engasjementet og håper denne prisen kan skape ytterligere stolthet for en bedrift som gjør en stor forskjell for mange mennesker, sa Trond Furseth.