En god møtehelg

‘- Det ble en god møtehelg i Blå Kors sine lokaler forrige helg, sier Arne Gundersen.

Av Ivar Eidsaa

- Blå Kors den eneste forsamlingen i Kristiansand som jeg vet om som har regulære vekkelsesmøter. Selv om vi har det godt, så er det likevel mange som opplever å streve i livet, og Jesu frelse gjelder alle, sier Arne Gundersen. (Foto: Trond Gundersen).
– Blå Kors den eneste forsamlingen i Kristiansand som jeg vet om som har regulære vekkelsesmøter. Selv om vi har det godt, så er det likevel mange som opplever å streve i livet, og Jesu frelse gjelder alle, sier Arne Gundersen. (Foto: Trond Gundersen).

Møtene i regi av Blå Kors som arrangeres både lørdager og søndager, er godt besøkt. Men da Vidar Brautaset og Arne Gundersen hadde takket ja til å delta under en hel møtehelg, var oppmøtet svært bra.

– De fremmøtte var åpne og mottakelige for budskapet, sier Arne Gundersen. En kvinne valgte å gi sitt liv til Gud på fredagens møte.

– Det er ikke vanlig at vi ber med folk til frelse på et vanlig møte. Det er i grunnen litt urovekkende. Har vi det for godt til at vi søker frelsen og nåden, spør Gundersen.

Vanskeligere enn før

– Hvordan er det anno 2014 å samle folk til møtene?

– Det er vanskeligere enn før. Færre møter. Det er en trend eller ånd i tiden hvor det skal være både spennende og underholdende for at det skal appellere til større grupper. Når det er sagt, er Blå Kors den eneste forsamlingen i Kristiansand som jeg vet om som har regulære vekkelsesmøter. Selv om vi har det godt, så er det likevel mange som opplever å streve i livet, og Jesu frelse gjelder alle, sier Gundersen.

Han oppfordrer alle som er frelst til å be til Gud for både by og land.

– Det vi trenger er gode evangeliske møter hvor det forkynnes til frelse og oppreisning i Kristus, sier Gundersen.

Det ble en fin og god møtehelg. Ordet ble forkynt klart og rent av to evangelister som med årene ofte blir invitert til å delta på møter og møtehelger. Helgen etter møtehelgen hos Blå Kors, deltok de to under en møtehelg i Vaksdal.