• Jobbveiledning

    Våre veiledere har lang erfaring med å hjelpe mennesker ut i ulike typer arbeid og utdanning. Vi hjelper deg gjerne sette ord på dine positive kvaliteter i en CV, skrive en søknadstekst som stikker seg ut, og forklare en vanskelig livshendelse i et jobbintervju.

    En arbeidsgiver bruker svært kort tid på å skumme gjennom søknader og CV’er. En god formulering der du tydelig får frem det vesentligste uten å bruke for mange ord, er viktig for at søknaden din ikke skal havne i papirkurven.

    Vi hjelper deg gjennom hele prosessen.

  • CV

    En CV representerer livsløpet ditt. Utdanning og jobberfaring er viktig å få frem. I en god CV bør det også stå noe om hva slags personlige egenskaper du har, ting du er interessert og engasjert i. Dette er interessant for en arbeidsgiver, som vil vite hvem du er.

    En CV må aldri bli for lang, for da kan leseren gå lei, og kan gå glipp av viktig informasjon. Forestill deg at hvert ord du skriver i en CV koster 10 kroner. Hvor dyr CV har du råd til? CV’en din har en hensikt: Få deg til et jobbintervju!

    Hvis du vil ha hjelp til å skrive en søknad eller CV som blir lagt litt ekstra merke til, har vi digitalt utstyr til å lage for eksempel en presentasjonsvideo.  Innenfor jobber som krever kreativitet kan en kreativ vri på en CV bidra til å selge deg inn.

  • Sosiale Medier

    Mange har profiler på sosiale medier i dag og bruker disse på ulike måter. Det er viktig å tenke på at åpne profiler på sosiale medier også leses av arbeidsgivere som du vil søke jobb hos. Når du søker jobb blir det enda viktigere å være bevisst på hva du forteller.

    Det finnes mange tips til hvordan du kan bruke sosiale medier på en god måte, og som kan øke mulighetene din til å bli lagt merke til i arbeidsmarkedet. Det er også viktig å unngå å legge ut ting som kan stenge deg ute fra drømmejobben du ønsker deg.

    Nettvett.no har laget 9 gode nettvettsregler som anbefales å følge. Å ha et bevisst forhold til informasjon og datasikkerhet skaper et tillitsvekkende inntrykk hos arbeidsgiver. Ikke skriv eller legg ut noe du ikke har lov til eller ikke kan stå inne for i det virkelige liv.

  • Jobbsøknaden

    Å skrive en søknad kan være krevende. Kanskje er du usikker på hva du skal skrive eller hvordan du skal beskrive deg selv på en god måte uten å virke flåsete. Veilederne hjelper deg gjerne med å gå gjennom søknaden din og gjøre den attraktiv for arbeidsgiveren.

    På samme måte som en CV skal være kort, bør også en søknad holdes kort. Du kan fortelle mer i detalj på jobbintervjuet og la arbeidsgiveren prioritere hva som er viktigst å vite om deg.

    Det vanligste er å skrive søknader på stillinger som er annonsert. Du kan også skrive åpne søknader som retter seg mot en spesiell bedrift du har lyst å jobbe for. Hvis den bedriften ikke har en stillingsannonse ut kan kanskje søknaden din bli lagt mer merke til.

  • Jobbintervjuet

    Veilederne hjelper deg gjerne forberede deg til jobbintervjuet. Vi kan trene på jobbintervjusituasjoner sammen ved å kjøre prøveintervjuer. Om du ønsker det kan vi bruke video i treningen for å kunne se på kroppsspråk og hvordan du kommuniserer.

    På Blå Kors arbeid og inkludering kjører vi regelmessige kurs i Personlighet og Hull i CV’en. Disse kursene er laget for at du skal bli flink til å fremstille dine positive egenskaper og snakke trygt om vanskelige livssituasjoner som du har gruet deg til å fortelle.

    Husk at det er lov å være nervøs på et intervju. Det er faktisk det som er mest vanlig, og sjelden noe en arbeidsgiver holder mot deg. Hvis du har forberedt din egen personlige historie i forkant, vil dette bidra til å imponere de fleste arbeidsgivere.

  • Stillingsportaler

    De to vanligste stillingsportalene er Arbeidsplassen.no og Finn.no. Noen ganger publiseres stillinger på begge portalene samtidig, mens andre stillinger finner du bare på den ene. Det er lurt å sjekke alle jevnlig.

    Du kan registrere din CV på begge portaler og kan også registrere hva slags type jobb du er på utkikk etter slik at portalene kan sende deg informasjon når det dukker opp aktuelle treff.

    Bemanningsbyråer og rekrutteringsbyråer har egne nettsider der de legger ut sine stillinger. Det finnes mange byråer, og de fleste forplikter seg til å følge lover og regler. Hvis du er usikker på et bemanningsbyrå finner du en oversikt over byråer som blir jevnlig revidert av NHO Service og Handel.

I Arbeidsforberedende trening har vi eget datarom der du kan skrive søknader og CV med veiledning.
Veiledning